Prijava na online master program „Liderstvo u otvorenom obrazovanju – LOE“

Međunarodni online master program „Liderstvo u otvorenom obrazovanju – LOE“, sa jakim fokusom na digitalne vještine, je razvijen da podrži UNESCO-ovu preporuku o otvorenim obrazovnim resursima sa ciljem da se obrazuju i pripreme globalni lideri o otvorenom obrazovanju i da se razviju nove digitalne vještine.

Za postizanje ovog cilja Univerzitet u Novoj Gorici ostvario je saradnju sa „IRCAI – Međunarodnim istraživačkim centrom za umjetnu inteligenciju“ pod pokroviteljstvom UNESCO-a (https://ircai.org/about/).  „IRCAI“ istražuje umjetnu inteligenciju „AI“, posljedice umjetne inteligencije „AI“ i vrši koordinaciju globalnih projekata koji koriste „AI“ za rješavanje globalnih izazova, uključujući „AI“ u obrazovanju. Univerzitet u Novoj Gorici  ima saradnju sa „IRCAI“, te nastoji da stvori  regionalne kapacitete lidera otvorenog obrazovanja kroz „LOE“ master diplomu i pri tome podržava studente ovog programa punim stipendijama. Sudjelovanje u „LOE“ otvara širok spektar mogućnosti za karijeru u otvorenom obrazovanju i uključuje studente u globalnu zajednicu lidera u otvorenom obrazovanju. Upis za novu akademsku 2022/2023. godinu na master program bit će zvanično otvoren 15. 2. 2022 godine.

Više informacija u vezi sa studijskim programom Liderstvo u otvorenom obrazovanju dostupno je putem linka: http://www.ung.si/en/study/school-of-engineering-and-management/study/2NVOI/, a podaci o načinu prijave mogu se pronaći na poveznici: https://www.ung.si/en/study/admissions/second-level-admissions/open_education/.

Za sve dodatne informacije u vezi studija i mogućnostima za prijavu potrebno je kontaktirati Univerzitet u Novoj Gorici, odnosno stručnu saradnicu za otvoreno obrazovanje, dr. Ilić Tijanu: tijana.ilic@ung.si.

Translate / Prevedi »